Grilovaná hlíva ústřičná
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
30 ml |
Hlíva ústřičná |
900 g |
Olej olivový |
70 ml |
Olej rostlinný |
20 ml |
Oregano čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby očistíme a odkrojíme nožky. Česnek prolisujeme. Rošt potřeme olejem.
- V misce umícháme česnek s olejem, citronovou šťávou, sůl a pepř. Do směsi vložíme čerstvé oregano a necháme několik hodin louhovat.
- Hlívu potřeme česnekovou směsí a grilujeme zhruba 10 minut. Během grilování houby obracíme a potíráme česnekovým olejem.