Sterilizované houby na másle
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Houby čerstvé |
2 kg |
Máslo čerstvé |
400 g |
Sůl |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hříbky dobře očistíme a opláchneme tekoucí studenou vodou. Potom je nakrájíme podle vlastní volby. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a smícháme s houbami.
- Směs dáme do pánve, osolíme, dobře promícháme. Vložíme máslo a za občasného promíchání dusíme až do změknutí hub. Dusíme přibližně 20 minut. Houbovou směsí naplníme malé skleničky, které ihned zavíčkujeme.
- V hrnci na sterilizování houby sterilizujeme při 90 stupních Celsia 60 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném a tmavém místě.