Sterilizované houby na másle

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Houby čerstvé 2 kg
Máslo čerstvé 400 g
Sůl 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hříbky dobře očistíme a opláchneme tekoucí studenou vodou. Potom je nakrájíme podle vlastní volby. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a smícháme s houbami.
  2. Směs dáme do pánve, osolíme, dobře promícháme. Vložíme máslo a za občasného promíchání dusíme až do změknutí hub. Dusíme přibližně 20 minut. Houbovou směsí naplníme malé skleničky, které ihned zavíčkujeme.
  3. V hrnci na sterilizování houby sterilizujeme při 90 stupních Celsia 60 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném a tmavém místě.