Pikantní jablečné čatní

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 5 ks
Cukr krupice 200 g
Feferony 2 ks
Jablka 2 kg
Kari koření 0.5 kávová lžička
Koření grilovací 1 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 3 dl
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá jablka oloupeme, odstraníme stopky, zbavíme jádřinců. Potom je spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky také nakrájíme na malé kousky, které na mlýnku na maso pomeleme. Semletá jablka a cibuli na mírném ohni uvaříme do rozvaření v hrnci s vodou. Přibližně 20 minut.
  2. Do vařící se směsi přisypeme cukr, který stálým mícháním rozpustíme. Potom přidáme oloupaný a rozdrcený česnek, ještě povaříme 5 minut. Nakonec vlijeme ocet. Směs povaříme za stálého míchání na hustou kaši. Vaříme asi 15 minut. Před dokončením vaření směs dochutíme grilovacím a kari kořením, sójovou omáčkou a solí.
  3. Ještě horkou a hustou směs nalijeme do připravených skleniček, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.