Čatní jablečné s rozinkami

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 5 ml
Feferony 3 ks
Hřebíček 6 ks
Jablka 400 g
Kečup ostrý 2 polévková lžíce
Med včelí 2 kávová lžička
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozinky bílé 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky drobně nasekáme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme. Horkou vodou propláchnuté rozinky drobně nasekáme a dáme do hrnce. Všechny suroviny v hrnci za stálého míchání přivedeme k varu. Pomalu vaříme a přidáváme med, kečup, mletý zázvor, mletou papriku, sůl, pepř a nakonec hřebíček. Směs vaříme do zhoustnutí. Dostatečně husté čatní nakonec dochutíme citrónovou šťávou a ihned stáhneme z ohně.
  2. Uvařené čatní vlijeme do teplých skleniček, které ihned víčky uzavřeme. Necháme vychladnout a uskladňujeme na chladném místě.