Čatní jablečné s rozinkami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
5 ml |
Feferony |
3 ks |
Hřebíček |
6 ks |
Jablka |
400 g |
Kečup ostrý |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozinky bílé |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky drobně nasekáme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme. Horkou vodou propláchnuté rozinky drobně nasekáme a dáme do hrnce. Všechny suroviny v hrnci za stálého míchání přivedeme k varu. Pomalu vaříme a přidáváme med, kečup, mletý zázvor, mletou papriku, sůl, pepř a nakonec hřebíček. Směs vaříme do zhoustnutí. Dostatečně husté čatní nakonec dochutíme citrónovou šťávou a ihned stáhneme z ohně.
- Uvařené čatní vlijeme do teplých skleniček, které ihned víčky uzavřeme. Necháme vychladnout a uskladňujeme na chladném místě.