Cuketová hořčice
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
1 kg |
Cukr krupice |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
70 ml |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika zelená |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Cibuli, česnek a cuketu oloupeme drobně nakrájíme. Papriky zbavíme jádřinců a také nakrájíme na drobné kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme.
- Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. K cibuli přidáme česnek, cuketu, papriky a rajčata. Vše podlijeme vodou. Směs podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem, přilijeme ocet, přimícháme mletou pálivou papriku, pepř a chilli koření. Vše dobře zamícháme, ochutnáme a když je zapotřebí, ještě jednou dochutíme.
- Horkou směs rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme zpátky na sporák. Rozmixovanou směs za stálého míchání přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Ještě horkou směsí naplníme teplé skleníčky, víčky je uzavřeme a sterilizujeme 15 minut.
- Vychladlé skleničky odložíme na chladné místo.