Cuketová hořčice

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Cuketa 1 kg
Cukr krupice 100 g
Ocet kvasný lihový 70 ml
Olej slunečnicový 2 dl
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika zelená 200 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 200 g
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli, česnek a cuketu oloupeme drobně nakrájíme. Papriky zbavíme jádřinců a také nakrájíme na drobné kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme.
  2. Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. K cibuli přidáme česnek, cuketu, papriky a rajčata. Vše podlijeme vodou. Směs podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem, přilijeme ocet, přimícháme mletou pálivou papriku, pepř a chilli koření. Vše dobře zamícháme, ochutnáme a když je zapotřebí, ještě jednou dochutíme.
  3. Horkou směs rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme zpátky na sporák. Rozmixovanou směs za stálého míchání přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Ještě horkou směsí naplníme teplé skleníčky, víčky je uzavřeme a sterilizujeme 15 minut.
  4. Vychladlé skleničky odložíme na chladné místo.