Hroznový salát se žampiony
Ingredience
Hroznové víno |
400 g |
Jogurt bílý |
60 g |
Kuřecí maso vařené |
250 g |
Majonéza |
40 g |
Petržel kudrnka |
30 g |
Sýr Čedar |
200 g |
Žampiony - sterilované |
180 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuličky hroznového bílého a červeného vína otrháme, omyjeme, rozpůlíme, vyškrábneme semínka a víno naházíme do mísy. Nakládané žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Vařené kuřecí maso nakrájíme na kostičky a spolu se žampiony přidáme do mísy. Majonézu smícháme s jogurtem, přidáme posekanou petrželku, strouhaný sýr a promícháme se surovinami v míse. Salát před podáváním necháme v lednici vychladit.