Houbová polévka s červenou čočkou
Ingredience
Cibulka jarní |
80 g |
Čočka červená |
200 g |
Houby čerstvé |
400 g |
Kari koření |
8 g |
Kerblík |
40 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Protlak rajčatový |
25 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sůl |
8 g |
Vývar z hovězích kostí |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křemenáče očistíme, nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka, kerblík posekáme najemno.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme čočku, polovinu hub, osmahneme, přidáme cibulku, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Mezitím zbytek hub osmahneme v pánvi na kousku másla. Do polévky vmícháme smetanu, rajčatový protlak, kari koření a polévku rozmixujeme. Polévku rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme plátky hub a kerblíkem.