Houbová polévka s červenou čočkou

Ingredience


Cibulka jarní 80 g
Čočka červená 200 g
Houby čerstvé 400 g
Kari koření 8 g
Kerblík 40 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Protlak rajčatový 25 g
Smetana 12% (konzumní) 100 g
Sůl 8 g
Vývar z hovězích kostí 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křemenáče očistíme, nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka, kerblík posekáme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme čočku, polovinu hub, osmahneme, přidáme cibulku, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Mezitím zbytek hub osmahneme v pánvi na kousku másla. Do polévky vmícháme smetanu, rajčatový protlak, kari koření a polévku rozmixujeme. Polévku rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme plátky hub a kerblíkem.