Bramborová polévka se zeleninou a houbami

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek sušený 4 g
Cibule 80 g
Citronová šťáva 10 ml
Houby čerstvé 300 g
Hovězí vývar základní 800 ml
Majoránka 2 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej olivový 20 g
Pažitka 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Sůl 8 g
Zeleninová směs francouzská - mražená 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme brambory s rozmrazenou zeleninou, přisypeme polovinu hub, krátce osmahneme, zakápneme citronovou šťávou, přisypeme majoránku, zalijeme vývarem a vaříme zvolna 25 minut.
  3. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme zbytek hub, sůl, pepř, sušený česnek a smažíme zvolna do křupava. Uvařenou polévku osolíme, opepříme a polévku šťouchadlem nahrubo rozmačkáme. Přilijeme smetanu, provaříme a odstavíme. Do každého talíře rozdělíme smažené houby, zalijeme horkou polévkou, posypeme posekanou pažitkou a ihned podáváme.