Bramborová polévka se zeleninou a houbami
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek sušený |
4 g |
Cibule |
80 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Houby čerstvé |
300 g |
Hovězí vývar základní |
800 ml |
Majoránka |
2 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej olivový |
20 g |
Pažitka |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml |
Sůl |
8 g |
Zeleninová směs francouzská - mražená |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme brambory s rozmrazenou zeleninou, přisypeme polovinu hub, krátce osmahneme, zakápneme citronovou šťávou, přisypeme majoránku, zalijeme vývarem a vaříme zvolna 25 minut.
- V pánvi rozpálíme olej, přisypeme zbytek hub, sůl, pepř, sušený česnek a smažíme zvolna do křupava. Uvařenou polévku osolíme, opepříme a polévku šťouchadlem nahrubo rozmačkáme. Přilijeme smetanu, provaříme a odstavíme. Do každého talíře rozdělíme smažené houby, zalijeme horkou polévkou, posypeme posekanou pažitkou a ihned podáváme.