Jehněčí na medu s fíky
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fenykl čerstvý |
1 ks |
Fíky čerstvé |
6 ks |
Jehněčí kotlety |
800 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Med včelí |
150 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
0.5 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fíky zalijeme medem a necháme několik dní stát. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
- Na pekáč dáme na tenké plátky nakrájený fenykl, na větší kusy nakrájenou cibuli a celer, rozmarýn a pokapeme olejem. Dáme do trouby na 30 minut. Poté přidáme 3 ks fíků z medu a vrátíme zpět do trouby na 10 minut.
- Mezitím připravíme omáčku: do hrnce dáme 3 ks fíků z medu, přilijeme víno a přidáme nakrájenou chilli papričku. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme do zhoustnutí. Poté omáčku přelijeme přes cedník a dáme stranou.
- Jehněčí plátky osolíme a opepříme a na másle osmahneme 3 minuty z každé strany. Maso vyndáme a udržujeme teplé. Do výpeku nalijeme trochu medu, ve kterém byly fíky, pořádně zamícháme a vlijeme do omáčky s vínem.