Jehněčí na medu s fíky

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Fenykl čerstvý 1 ks
Fíky čerstvé 6 ks
Jehněčí kotlety 800 g
Máslo čerstvé 25 g
Med včelí 150 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 0.5 hrst
Sůl 1 špetka
Víno červené 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fíky zalijeme medem a necháme několik dní stát. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. Na pekáč dáme na tenké plátky nakrájený fenykl, na větší kusy nakrájenou cibuli a celer, rozmarýn a pokapeme olejem. Dáme do trouby na 30 minut. Poté přidáme 3 ks fíků z medu a vrátíme zpět do trouby na 10 minut.
  3. Mezitím připravíme omáčku: do hrnce dáme 3 ks fíků z medu, přilijeme víno a přidáme nakrájenou chilli papričku. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme do zhoustnutí. Poté omáčku přelijeme přes cedník a dáme stranou.
  4. Jehněčí plátky osolíme a opepříme a na másle osmahneme 3 minuty z každé strany. Maso vyndáme a udržujeme teplé. Do výpeku nalijeme trochu medu, ve kterém byly fíky, pořádně zamícháme a vlijeme do omáčky s vínem.