Houbová polévka s pórkem
Ingredience
Česnek sušený |
10 g |
Chléb toastový |
60 g |
Cibulka jarní |
80 g |
Gouda |
80 g |
Houby čerstvé |
400 g |
Hovězí vývar základní |
1000 ml |
Kmín drcený |
2 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej olivový |
40 g |
Pažitka |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pórek |
150 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby očistíme, nakrájíme na plátky, pórek na kolečka, jarní cibulku posekáme nadrobno, pažitku posekáme najemno, sýr nastrouháme.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibulku s pórkem a zvolna smažíme asi 5 minut. Přidáme houby, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme sušeným česnekem, zasypeme moukou, promícháme, zalijeme vývarem a vaříme zvolna asi 25 minut. Toastový chléb nasucho opečeme v topinkovači a nakrájíme na kostičky. Polévku nalijeme do talířů, posypeme kostičkami chleba, strouhaným sýrem a posekanou pažitkou.