Houbová polévka s pórkem

Ingredience


Česnek sušený 10 g
Chléb toastový 60 g
Cibulka jarní 80 g
Gouda 80 g
Houby čerstvé 400 g
Hovězí vývar základní 1000 ml
Kmín drcený 2 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej olivový 40 g
Pažitka 25 g
Pepř černý mletý 1 g
Pórek 150 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, pórek na kolečka, jarní cibulku posekáme nadrobno, pažitku posekáme najemno, sýr nastrouháme.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibulku s pórkem a zvolna smažíme asi 5 minut. Přidáme houby, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme sušeným česnekem, zasypeme moukou, promícháme, zalijeme vývarem a vaříme zvolna asi 25 minut. Toastový chléb nasucho opečeme v topinkovači a nakrájíme na kostičky. Polévku nalijeme do talířů, posypeme kostičkami chleba, strouhaným sýrem a posekanou pažitkou.