Sterilovaná hovězí roštěnka se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kořen 100 g
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Zaprášíme moukou a na rozpálené části sádla zprudka opečeme po obou stranách.
  2. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Společně s nasekanou cibulí podusíme na zbytku sádla a přidáme k masu. Vše rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme.
  3. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujem po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.