Sterilovaná hovězí roštěnka se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
100 g |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Zaprášíme moukou a na rozpálené části sádla zprudka opečeme po obou stranách.
- Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Společně s nasekanou cibulí podusíme na zbytku sádla a přidáme k masu. Vše rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme.
- Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujem po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.