Sterilovaná svíčková
Ingredience
Cibule |
80 g |
Hovězí svíčková |
1 kg |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Sádlo škvařené |
50 g |
Slanina vepřová |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z masa odstraníme blány, důkladně omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, posypeme solí a pepřem. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Do základu vložíme maso a v rozehřáté troubě upečeme do poloměkka.
- Během pečení průběžně podléváme vývarem. Poté maso nakrájíme na kousky nebo plátky a rozdělíme do sklenic. Šťávu scedíme, zaprášíme moukou, dobře provaříme a rozlijeme k masu.
- Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.