Tvarůžková roláda

Ingredience


Cibule 1 ks
Debrecínská pečeně 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej slunečnicový 20 ml
Paprika mletá sladká 5 g
Sýr Eidam cihla 40% 500 g
Tvaroh jemný 250 g
Tvarůžky olomoucké malé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Eidam vcelku vložíme v mikrotenovém sáčku do hrnce s vroucí vodou a 20 minut necháme na mírném ohni vařit, aby sýr změkl.
  2. Zatím připravíme nádivku: umeleme cibuli, tvarůžky a debrecínku, smícháme s tvarohem a měkkým máslem, okořeníme paprikou. Při zpracování sýru je nutné pracovat velmi rychle, dokud je měkký. Na vále potřeném olejem rozválíme rozměklý sýr válečkem také potřeným olejem, natřeme nádivkou a rychle svineme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Krájíme na slabé plátky nejlépe nožem na sýr.