Tvarůžková roláda
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Debrecínská pečeně |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej slunečnicový |
20 ml |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
500 g |
Tvaroh jemný |
250 g |
Tvarůžky olomoucké malé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Eidam vcelku vložíme v mikrotenovém sáčku do hrnce s vroucí vodou a 20 minut necháme na mírném ohni vařit, aby sýr změkl.
- Zatím připravíme nádivku: umeleme cibuli, tvarůžky a debrecínku, smícháme s tvarohem a měkkým máslem, okořeníme paprikou. Při zpracování sýru je nutné pracovat velmi rychle, dokud je měkký. Na vále potřeném olejem rozválíme rozměklý sýr válečkem také potřeným olejem, natřeme nádivkou a rychle svineme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Krájíme na slabé plátky nejlépe nožem na sýr.