Grilované papriky v marinádě
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Citronová šťáva |
5 polévková lžíce |
Olej olivový |
80 ml |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
800 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky očistíme a vykrojíme semínka, česnek nakrájíme na tenké plátky, rošt potřeme rostlinným olejem.
- Papriky zprudka grilujeme zhruba 15 minut, až zhnědnou. Během grilování papriky obracíme.
- Hotové papriky sloupneme, osolíme a opepříme.
- Papriky podáváme posypané česnekem, zakapané olivovým olejem a citronovou šťávou.