Grilované cibulky s olivami

Ingredience


Cibulka jarní 600 g
Olej olivový 60 ml
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Bobkový list 2 ks
Citronová šťáva 90 ml
Olej olivový 100 ml
Olivy černé 80 g
Pepř cayenský 1 špetka
Sůl mořská 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibulky omyjeme, odkrojíme zelenou nať, kterou od konce zkrátíme a odložíme. Cibulky vložíme do misky, osolíme, opepříme, přelijeme olivovým olejem a necháme odležet. Rošt potřeme rostlinným olejem.
  2. Na omáčku rozdrtíme bobkové listy s hrubou solí a rozetřeme s pokrájenými olivami. Do pasty vmícháme citronovou šťávu, olivový olej a pepř.
  3. Před grilováním cibulky promícháme s olejem, kterým jsme je polili. Grilujeme je zhruba 15 minut za častého obracení.
  4. Grilované cibulky podáváme přelité olivovou omáčkou.