Sterilované hovězí dušené se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
50 g |
Hovězí maso přední |
1 kg |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sádlo škvařené |
50 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na kousky a prošpikujeme uzenou slaninou.
- V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nasekanou cibuli. Vložíme maso, ochutíme solí, pepřem a ve vlastní šťávě podusíme. Poté přidáme na kolečka nakrájená rajčata, mrkev a celer a dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas podlijeme vodou.
- Horkou směs rozdělíme do čistých sklenic a zavíčkujeme.
- Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
- Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.