Sterilované hovězí dušené se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 50 g
Hovězí maso přední 1 kg
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sádlo škvařené 50 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na kousky a prošpikujeme uzenou slaninou.
  2. V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nasekanou cibuli. Vložíme maso, ochutíme solí, pepřem a ve vlastní šťávě podusíme. Poté přidáme na kolečka nakrájená rajčata, mrkev a celer a dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas podlijeme vodou.
  3. Horkou směs rozdělíme do čistých sklenic a zavíčkujeme.
  4. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
  5. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.