Pečený losos s koprem
Ingredience
Cibule lahůdková |
4 ks |
Citronová kůra |
50 g |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Losos - filety |
800 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika bílá |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
100 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl mořská |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nastrouháme okurku a smícháme s 2 lžícemi najemno nasekaného kopru. Přilijeme ocet, přidáme cukr a hořčičná semínka a zahříváme 5 minut. Přidáme trochu soli a odstavíme. Necháme vychladnout a můžeme naložit do sklenic, ve kterých směs vydrží až 3 týdny.
- Mezitím předehřejeme troubu na 200 stupňů. Strouhanku smícháme s nasekaným koprem, nastrouhanou citronovou kůrou, solí a pepřem a ve směsi obalíme filety lososa. Vložíme je do pekáče a pokapeme olejem. Vedle plátků dáme cherry rajčata, nakrájené papriky, cibulky a zelené fazolky. Vše dáme do trouby péct na 20 minut.