Pečený losos s koprem

Ingredience


Cibule lahůdková 4 ks
Citronová kůra 50 g
Cukr krupice 2 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 250 g
Hořčičné semínko 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 3 polévková lžíce
Losos - filety 800 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika bílá 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 100 g
Strouhanka 100 g
Sůl mořská 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nastrouháme okurku a smícháme s 2 lžícemi najemno nasekaného kopru. Přilijeme ocet, přidáme cukr a hořčičná semínka a zahříváme 5 minut. Přidáme trochu soli a odstavíme. Necháme vychladnout a můžeme naložit do sklenic, ve kterých směs vydrží až 3 týdny.
  2. Mezitím předehřejeme troubu na 200 stupňů. Strouhanku smícháme s nasekaným koprem, nastrouhanou citronovou kůrou, solí a pepřem a ve směsi obalíme filety lososa. Vložíme je do pekáče a pokapeme olejem. Vedle plátků dáme cherry rajčata, nakrájené papriky, cibulky a zelené fazolky. Vše dáme do trouby péct na 20 minut.