Pečené vepřové s hořčicí
Ingredience
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
1.6 kg |
Brambory |
1 kg |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
250 ml |
Hořčice |
80 g |
Med včelí |
120 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vepřové maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na omáčku v misce promícháme hořčici s medem.
- Do vymazaného pekáče vložíme maso, obložíme osolenými plátky brambor, které přelijeme smetanou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.
- Poté maso přelijeme hořčičnou omáčkou a pečeme další půl hodiny.