Pečené vepřové s hořčicí

Pečené vepřové s hořčicí - obrázek

Ingredience


Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 1.6 kg
Brambory 1 kg
Sůl 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 250 ml
Hořčice 80 g
Med včelí 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na omáčku v misce promícháme hořčici s medem.
  2. Do vymazaného pekáče vložíme maso, obložíme osolenými plátky brambor, které přelijeme smetanou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.
  3. Poté maso přelijeme hořčičnou omáčkou a pečeme další půl hodiny.