Ananas s rumovým krémem
Ingredience
Ananas |
600 g |
Cukr krupice |
50 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Ztužovač šlehačky |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Čerstvý ananas nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme tvrdý střed, ananas vykrojíme ostrým nožem ze slupky a nakrájíme na plátky. Smetanu ušleháme s cukrem a ztužovačem, přimícháme rum a šlehačku necháme v chladničce vychladit.
- Na másle necháme zkaramelizovat cukr, přidáme ananas a zhruba 8 minut smažíme, během smažení obrátíme.
- Horké plátky ananasu podáváme se šlehačkou.