Ananas s rumovým krémem

Ingredience


Ananas 600 g
Cukr krupice 50 g
Máslo čerstvé 30 g
Cukr moučkový 40 g
Rum 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Ztužovač šlehačky 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvý ananas nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme tvrdý střed, ananas vykrojíme ostrým nožem ze slupky a nakrájíme na plátky. Smetanu ušleháme s cukrem a ztužovačem, přimícháme rum a šlehačku necháme v chladničce vychladit.
  2. Na másle necháme zkaramelizovat cukr, přidáme ananas a zhruba 8 minut smažíme, během smažení obrátíme.
  3. Horké plátky ananasu podáváme se šlehačkou.