Salát z lososa se žampiony

Ingredience


Losos obecný 200 g
Losos uzený 100 g
Mrkev kořen 2 ks
Řeřicha 50 g
Voda pitná 250 ml
Žampiony - sterilované 200 g
Citrony 1 ks
Křen 20 g
Olej z pšeničných klíčků 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme vodu a nad ni vložíme pařák. Přivedeme vodu k varu a na pařák vložíme čerstvého lososa a tři minuty vaříme v páře.
  2. Žampiony opláchneme a necháme okapat. Na nudličky nakrájíme mrkev a povaříme asi tři minuty ve vodě. Opláchneme řeřichu a nasekáme ji nadrobno.
  3. Připravíme si zálivku. Nastrouháme si křen a dáme do misky. Přidáme k němu šťávu vymačkanou z jednoho citronu, smetanu a olej. Promícháme a osolíme a opepříme.
  4. Do misky poskládáme uvařeného a uzeného lososa a přidáme řeřichu a žampiony s mrkví. Promícháme a přelijeme zálivkou. Podáváme.