Salát z krevet s brokolicí
Ingredience
Brokolice |
300 g |
Citrony |
0.5 ks |
Feferony |
0.5 ks |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Ocet bílý vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brokolici rozebereme na růžičky. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Brokolici vaříme, dokud není na skus. Potom ji scedíme a zchladíme studenou vodou.
- Nadrobno nasekáme feferonku a smícháme ji s převařenými krevetami. Krevety zakapeme šťávou z jednoho citronu.
- Připravíme zálivku. V misce smícháme ocet, olej a smetanu. Osolíme a opepříme ji. Do mísy vložíme krevety, brokolici a přelijeme zálivkou.
- Do hrnku vlijeme vodu, osolíme a uvaříme v ní vejce natvrdo. Zchladíme studenou vodou a oloupeme skořápku. Cherry rajčata rozpůlíme.
- Salát obložíme uvařeným vejcem nakrájeným na osminky a pokrájenými rajčaty.