Salát z krevet s brokolicí

Ingredience


Brokolice 300 g
Citrony 0.5 ks
Feferony 0.5 ks
Krevety tygří - loupané 250 g
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Ocet bílý vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 3 špetka
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brokolici rozebereme na růžičky. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Brokolici vaříme, dokud není na skus. Potom ji scedíme a zchladíme studenou vodou.
  2. Nadrobno nasekáme feferonku a smícháme ji s převařenými krevetami. Krevety zakapeme šťávou z jednoho citronu.
  3. Připravíme zálivku. V misce smícháme ocet, olej a smetanu. Osolíme a opepříme ji. Do mísy vložíme krevety, brokolici a přelijeme zálivkou.
  4. Do hrnku vlijeme vodu, osolíme a uvaříme v ní vejce natvrdo. Zchladíme studenou vodou a oloupeme skořápku. Cherry rajčata rozpůlíme.
  5. Salát obložíme uvařeným vejcem nakrájeným na osminky a pokrájenými rajčaty.