Letní zeleninový salát s koriandrem
Ingredience
Chřest bílý |
500 g |
Hrachové lusky |
500 g |
Hrášek |
250 g |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hráškové lusky zbavíme stopek a špiček, 2 svazky bílého chřestu oloupeme a přepůlíme, nasekáme koriandr a rozpůlíme cherry rajčata.
- Hráškové lusky s chřestem spaříme 30 vteřin ve vroucí vodě, slijeme je do cedníku, ochladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Zeleninu chladíme ledovou vodou, aby neztratila barvu. Zelený hrášek vaříme ve vodě 5 minut. Když změkne, slijeme jej a také ve studené vodě ochladíme. Zeleninu s rajčaty potom ve větší míse smícháme.
- Dále připravíme dresink. Olivový olej ušleháme s limetkovou šťávou a bílým vinným octem, hotovým dresinkem zalijeme salátový základ a dobře vše promícháme.
- Hotový salát rozdělíme do dezertních misek a servírujeme posypaný nasekaným koriandrem.