Letní zeleninový salát s koriandrem

Ingredience


Chřest bílý 500 g
Hrachové lusky 500 g
Hrášek 250 g
Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hráškové lusky zbavíme stopek a špiček, 2 svazky bílého chřestu oloupeme a přepůlíme, nasekáme koriandr a rozpůlíme cherry rajčata.
  2. Hráškové lusky s chřestem spaříme 30 vteřin ve vroucí vodě, slijeme je do cedníku, ochladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Zeleninu chladíme ledovou vodou, aby neztratila barvu. Zelený hrášek vaříme ve vodě 5 minut. Když změkne, slijeme jej a také ve studené vodě ochladíme. Zeleninu s rajčaty potom ve větší míse smícháme.
  3. Dále připravíme dresink. Olivový olej ušleháme s limetkovou šťávou a bílým vinným octem, hotovým dresinkem zalijeme salátový základ a dobře vše promícháme.
  4. Hotový salát rozdělíme do dezertních misek a servírujeme posypaný nasekaným koriandrem.