Kachní prsa s balsamikem a smetanou
Ingredience
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Cukr krupice |
100 g |
Kachní prsa |
400 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej rostlinný |
30 g |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Kachní prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Maso prudce opečeme na oleji s máslem, vyjmeme, přidáme 2 lžíce smetany, 2 lžíce cukru a 1 lžíci octa a vše na mírném plameni povaříme.
- Do omáčky přidáme maso, provaříme ho, vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky přilijeme zbylou smetanu, ocet a zbylý cukr. Za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
- Nudličky podáváme přelité omáčkou a posypané nastrouhanou pomerančovou kůrou.