Kachní prsa s balsamikem a smetanou

Ingredience


Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Cukr krupice 100 g
Kachní prsa 400 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej rostlinný 30 g
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Maso prudce opečeme na oleji s máslem, vyjmeme, přidáme 2 lžíce smetany, 2 lžíce cukru a 1 lžíci octa a vše na mírném plameni povaříme.
  2. Do omáčky přidáme maso, provaříme ho, vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky přilijeme zbylou smetanu, ocet a zbylý cukr. Za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
  3. Nudličky podáváme přelité omáčkou a posypané nastrouhanou pomerančovou kůrou.