Kostky z telecí kýty s marsalou
Ingredience
Mandle |
30 g |
Mouka mandlová |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
70 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
300 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Víno Marsala |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme řízky a z nich kostky. Spařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky. Kostky masa potřeme rozšlehaným bílkem, obalíme v mandlovém prášku a nakrájených mandlích. Maso vkládáme do rozpáleného oleje a na středním plameni smažíme zhruba 8 minut za občasného míchání. Nakonec maso osolíme a opepříme.
- V mezičase smícháme smetanu s marsalou, necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
- Maso podáváme s omáčkou a s mandlemi, které odpadly při smažení.