Kostky z telecí kýty s marsalou

Ingredience


Mandle 30 g
Mouka mandlová 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 70 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 300 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Víno Marsala 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme řízky a z nich kostky. Spařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky. Kostky masa potřeme rozšlehaným bílkem, obalíme v mandlovém prášku a nakrájených mandlích. Maso vkládáme do rozpáleného oleje a na středním plameni smažíme zhruba 8 minut za občasného míchání. Nakonec maso osolíme a opepříme.
  2. V mezičase smícháme smetanu s marsalou, necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
  3. Maso podáváme s omáčkou a s mandlemi, které odpadly při smažení.