Smažené briošky s třešněmi
Ingredience
Briošky máslové |
2 ks |
Cukr krupice |
30 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr krupice |
50 g |
Kompot třešňový |
120 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Třešňový kompot (vypeckovaný) i se šťávou v rendlíku smícháme s cukrem a na mírném plameni za stálého míchání svařujeme do zhoustnutí.
- V mezičase v míse rozšleháme vejce s cukrem, mlékem a solí. Ve směsi namočíme briošky ze všech stran a smažíme na másle po obou stranách.
- Horké briošky podáváme přelité třešňovou omáčkou.