Kalábrijský bramborový salát

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brambory 4 ks
Cibule 3 ks
Ocet vinný červený 3 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oregano sušené 2 kávová lžička
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Rajčata 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné velké brambory vaříme v osolené vodě ve slupce 15-20 minut. Když jsou měkké, necháme je vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na tenké plátky a dáme do větší mísy. Na plátky dále nakrájíme velké oloupané červené cibule a větší tvrdá rajčata. Ze stonků otrháme bazalkové lístky a nameleme pepř.
  2. Cibulová kolečka necháme 30 minut máčet ve studené vodě, pak je scedíme a necháme okapat.
  3. Do mísy s nakrájenými bramborami přidáme cibuli, rajčata, bazalku a oregano, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Dále přilijeme olivový olej s červeným vinným octem, znovu promícháme a necháme půl hodiny v chladnu rozležet.
  4. Hotový salát rozdělíme na dezertní misky a servírujeme.