Kalábrijský bramborový salát
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Brambory |
4 ks |
Cibule |
3 ks |
Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Očištěné velké brambory vaříme v osolené vodě ve slupce 15-20 minut. Když jsou měkké, necháme je vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na tenké plátky a dáme do větší mísy. Na plátky dále nakrájíme velké oloupané červené cibule a větší tvrdá rajčata. Ze stonků otrháme bazalkové lístky a nameleme pepř.
- Cibulová kolečka necháme 30 minut máčet ve studené vodě, pak je scedíme a necháme okapat.
- Do mísy s nakrájenými bramborami přidáme cibuli, rajčata, bazalku a oregano, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Dále přilijeme olivový olej s červeným vinným octem, znovu promícháme a necháme půl hodiny v chladnu rozležet.
- Hotový salát rozdělíme na dezertní misky a servírujeme.