Sterilované pečené telecí
Ingredience
Cibule |
50 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí maso přední |
1 kg |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 110 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso očistíme, důkladně omyjeme, osušíme na papírové utěrce a osolíme. V kastrolu rozpálíme sádlo a maso na něm osmažíme po obou stranách. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, vložíme do trouby a za občasného podlévání upečeme do poloměkka.
- Horké maso nakrájíme na větší kusy, ihned rozdělíme i s výpekem do sklenic, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 75 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.