Salát z kuřecích prsou a hub shiitake

Ingredience


Čaj černý 2 kávová lžička
Čekanka 50 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 300 g
Mungo klíčky 100 g
Olej z pšeničných klíčků 4 polévková lžíce
Omáčka Hoisin 2 polévková lžíce
Shiitake houby 250 g
Špenát listový čerstvý 50 g
Sůl 1 špetka
Ocet Sherry 2 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do opláchnutých a usušených kuřecích prsou vetřeme sůl. Prsa potom necháme přes noc v chladu odležet.
  2. Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky z černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kuřecí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kuřecí prsa na mřížce prokuřovat ještě 10 minut.
  3. Očištěné houby shiitake nakrájíme na plátky.
  4. Na pánev vlijeme olej a na něj vložíme kuřecí prsa, které opékáme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme a vetřeme do nich omáčku hoisin. Odložíme je stranou a necháme odpočinout.
  5. Na zbytku oleje opečeme plátky hub. Pak je necháme vychladnout a přimícháme do nich nasekaný koriandr. Přidáme k nim mungo klíčky a špenátové listy a natrhané listy čekanky.
  6. V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, sherry ocet, mletý pepř, sůl a podzemnicový olej. Zálivkou přelijeme salát.
  7. Odleželá kuřecí prsa pokrájíme na plátky, které naklademe na salát. Podáváme.