Salát z kuřecích prsou a hub shiitake
Ingredience
Čaj černý |
2 kávová lžička |
Čekanka |
50 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
300 g |
Mungo klíčky |
100 g |
Olej z pšeničných klíčků |
4 polévková lžíce |
Omáčka Hoisin |
2 polévková lžíce |
Shiitake houby |
250 g |
Špenát listový čerstvý |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Ocet Sherry |
2 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Do opláchnutých a usušených kuřecích prsou vetřeme sůl. Prsa potom necháme přes noc v chladu odležet.
- Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky z černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kuřecí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kuřecí prsa na mřížce prokuřovat ještě 10 minut.
- Očištěné houby shiitake nakrájíme na plátky.
- Na pánev vlijeme olej a na něj vložíme kuřecí prsa, které opékáme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme a vetřeme do nich omáčku hoisin. Odložíme je stranou a necháme odpočinout.
- Na zbytku oleje opečeme plátky hub. Pak je necháme vychladnout a přimícháme do nich nasekaný koriandr. Přidáme k nim mungo klíčky a špenátové listy a natrhané listy čekanky.
- V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, sherry ocet, mletý pepř, sůl a podzemnicový olej. Zálivkou přelijeme salát.
- Odleželá kuřecí prsa pokrájíme na plátky, které naklademe na salát. Podáváme.