Fenyklový salát s jablky

Ingredience


Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 3 ks
Jablka 3 ks
Jogurt bílý 150 g
Kečup 1 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Pomeranče 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlízy fenyklu opláchneme od nečistot a nakrájíme je na plátky. Na krájení můžeme použít škrabku, aby plátky byly co nejjemnější. Jablka oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pomeranče také nakrájíme na malé kostičky.
  2. V misce stranou si smícháme jogurt, cukr a kečup. Šťávu z limetky vymačkáme do misky se zálivkou a z limetky oloupeme kůru. Polovinu kůry nasekáme a přidáme do misky k jogurtu. Pořádně zamícháme, aby se úplně rozpustil cukr.
  3. Nakonec zamícháme fenykl s ovocem a zalijeme zálivkou. Pořádně vše promícháme a ihned podáváme.