Jemné karbanátky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso přední |
500 g |
Hříbky čerstvé |
10 dkg |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vepřová plec |
500 g |
Zakysaná smetana |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Umeleme hovězí a vepřové maso.
- Nakrájíme cibuli a zpěníme na másle. Přidáme ji se solí a pepřem k umletému masu.
- Vše důkladně promícháme a přidáme několik lžic kyselé smetany. Vypracujeme karbanátky, lehce je obalíme v mouce a rychle osmažíme po obou stranách na rozpáleném másle.
- Přidáme k nim do výpeku nakrájené a předem podušené houby, podlijeme kyselou smetanou a necháme vše dusit ještě 15 minut.