Jemné karbanátky

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí maso přední 500 g
Hříbky čerstvé 10 dkg
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Vepřová plec 500 g
Zakysaná smetana 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umeleme hovězí a vepřové maso.
  2. Nakrájíme cibuli a zpěníme na másle. Přidáme ji se solí a pepřem k umletému masu.
  3. Vše důkladně promícháme a přidáme několik lžic kyselé smetany. Vypracujeme karbanátky, lehce je obalíme v mouce a rychle osmažíme po obou stranách na rozpáleném másle.
  4. Přidáme k nim do výpeku nakrájené a předem podušené houby, podlijeme kyselou smetanou a necháme vše dusit ještě 15 minut.