Hovězí minutkový guláš
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Hovězí svíčková |
600 g |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Sádlo syrové |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso odblaníme a nakrájíme na drobné kostičky. Rozehřejeme sádlo a pět minut na něm opékáme maso. Přidáme cibuli, podlijeme vodou a dusíme další 3 minuty.
- Papriku očistíme od jadérek, nakrájíme na kousky a přisypeme k masu. Ochutíme pepřem, solí a mletou paprikou dle vlastní chuti. Přiklopíme a necháme 15 minut vařit.
- Rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme na větší kostičky, které přidáme k masu. Pořádně promícháme a vaříme dalších deset minut. Na závěr guláš dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti a můžeme ihned podávat.