Dýňová polévka s uzeným masem

Ingredience


Brambory 4 ks
Chutney mangové 50 ml
Cibule 5 ks
Citrony 1 ks
Dýně 800 g
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozinky tmavé 100 g
Sůl 1 špetka
Uzené maso vařené 150 g
Vývar zeleninový 375 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a dužinu z dýně taktéž nakrájíme na několik větších kostek.
  2. Ve wok pánvi rozehřejeme olej a za občasného zamíchání podusíme minutu cibuli. Přidáme dýni, brambory, rozinky a dusíme dalších pět minut. Přidáme mangové chutney a lehce osolíme. Necháme dusit a mezitím si stranou pokrájíme uzené maso. Přidáme ho do pánve, vše zalijeme vývarem a vaříme cca 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  3. Na závěr už jen do polévky vymačkáme jeden menší citron, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti a podáváme.