Dýňová polévka s uzeným masem
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Chutney mangové |
50 ml |
Cibule |
5 ks |
Citrony |
1 ks |
Dýně |
800 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozinky tmavé |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Uzené maso vařené |
150 g |
Vývar zeleninový |
375 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a dužinu z dýně taktéž nakrájíme na několik větších kostek.
- Ve wok pánvi rozehřejeme olej a za občasného zamíchání podusíme minutu cibuli. Přidáme dýni, brambory, rozinky a dusíme dalších pět minut. Přidáme mangové chutney a lehce osolíme. Necháme dusit a mezitím si stranou pokrájíme uzené maso. Přidáme ho do pánve, vše zalijeme vývarem a vaříme cca 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
- Na závěr už jen do polévky vymačkáme jeden menší citron, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti a podáváme.