Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Jogurt bílý |
150 ml |
Kuřecí maso vařené |
400 g |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pomeranče |
2 ks |
Salát římský |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené kuřecí maso nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Nad miskou oloupeme pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky, vykapanou šťávu zachytíme. Dále na kousky nakrájíme řapíkatý celer a jarní cibulky, na proužky žlutou papriku zbavenou stopky a semen, nasekáme čerstvou petrželovou nať a umeleme pepř. Vypraný a osušený římský salát rozebereme na jednotlivé listy.
- Do misky s masem přidáme pomerančovou dužinu, celer a cibulku s paprikou, směs osolíme, okořeníme pepřem a dobře promícháme.
- Na dresink metličkou ušleháme jogurt a majonézu s medem, zachycenou pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí.
- Salát servírujeme na talířích, vyložených listy římského salátu, přelitý jogurtovým dresinkem.