Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Cibulka jarní 2 ks
Jogurt bílý 150 ml
Kuřecí maso vařené 400 g
Majonéza 2 polévková lžíce
Med včelí 2 kávová lžička
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pomeranče 2 ks
Salát římský 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené kuřecí maso nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Nad miskou oloupeme pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky, vykapanou šťávu zachytíme. Dále na kousky nakrájíme řapíkatý celer a jarní cibulky, na proužky žlutou papriku zbavenou stopky a semen, nasekáme čerstvou petrželovou nať a umeleme pepř. Vypraný a osušený římský salát rozebereme na jednotlivé listy.
  2. Do misky s masem přidáme pomerančovou dužinu, celer a cibulku s paprikou, směs osolíme, okořeníme pepřem a dobře promícháme.
  3. Na dresink metličkou ušleháme jogurt a majonézu s medem, zachycenou pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí.
  4. Salát servírujeme na talířích, vyložených listy římského salátu, přelitý jogurtovým dresinkem.