Poděbradské ragú
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Karotka |
1 ks |
Kedlubna |
1 ks |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
375 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Nové koření celé |
3 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
600 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V malém hrnečku v několika lžících vody vyvaříme bobkový list a nové koření.
- Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Do kastrolu dáme maso spolu s očištěnou, ale nerozkrájenou zeleninou, zalijeme osolenou vodou a uvaříme do měkka.
- Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z koření a mlékem, řádně rozmícháme a povaříme cca 10 minut. Do této omáčky poté přidáme maso i s vývarem a společně ještě povaříme.
- Uvařenou zeleninu rozkrájíme na kostky (květák rozebereme na růžičky) a přidáme do omáčky, kterou poté ještě ochutíme citrónovou kůrou a dle chuti přisladíme.
- Na samý závěr zamícháme do ragú nasekanou petrželovou nať.