Vařené filé s chřestem

Ingredience


Bazalka 1 ks
Chřest zelený 800 g
Cibule 6 ks
Citrony 1 ks
Filé rybí 800 g
Hrášek 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 300 ml
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Listy bazalky otrháme, opláchneme od nečistot a přidáme k cibuli. Chřestu odkrojíme dřevnaté stonky a oloupeme ho škrabkou. Filé nakrájíme na kousky, lehce ho osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z citronu.
  2. V hrnci přivedeme k varu vývar smíchaný s vínem a cca 10 minut v něm povaříme chřest. Mezitím si nakrájíme oloupaná rajčata na kostičky. K uvařenému chřestu přidáme filé a vaříme dalších pět minut. Poté přidáme do hrnce smetanu smíchanou s moukou, cibuli, hrášek, rajčata a bazalku. Vaříme ještě dvě minuty, dochutíme solí, pepřem dle vlastní chuti a můžeme ihned podávat.