Šéfkuchařův podzimní salát
Ingredience
Arašídy |
2 polévková lžíce |
Brokolice |
225 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Hrozinky |
2 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Jogurt bílý |
200 ml |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Salát římský |
1 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Šunka krůtí |
200 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brokolici rozebereme na růžičky, vypraný římský salát nakrájíme na širší proužky, na plátky nakrájíme oloupanou podélně rozpůlenou červenou cibuli, malou oloupanou okurku a jablka. Dva stonky řapíkatého celeru nakrájíme na kousky, oloupanou mrkev na hranolky, umeleme pepř, nasekáme čerstvý koriandr a 100 ml vody spaříme hrozinky.
- V hrnci uvedeme do varu 500 ml osolené vody, přidáme brokolici a vaříme ji 1-2 minuty. Když začne měknout, vodu slijeme a brokolici necháme 15 minut zchladnout
- Mezitím připravíme dresink. V misce metličkou vyšleháme bílý jogurt s olivovým olejem, dijonskou hořčicí, limetkovou šťávou, koriandrem, solí a pepřem.
- Ve větší míse smícháme vařenou brokolici a salát s cibulí, okurkou, jablky, celerem a mrkví. Základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny součásti byly dresinkem dobře obaleny.
- Do středu velké mísy naaranžujeme na tenké plátky nakrájenou šunku, kolem ní naklademe salát a vše posypeme hrozinkami a praženými arašídy.