Šéfkuchařův podzimní salát

Ingredience


Arašídy 2 polévková lžíce
Brokolice 225 g
Celer řapíkatý 2 ks
Cibule 1 ks
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Hrozinky 2 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Jogurt bílý 200 ml
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Salát římský 1 ks
Sůl 2 kávová lžička
Šunka krůtí 200 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brokolici rozebereme na růžičky, vypraný římský salát nakrájíme na širší proužky, na plátky nakrájíme oloupanou podélně rozpůlenou červenou cibuli, malou oloupanou okurku a jablka. Dva stonky řapíkatého celeru nakrájíme na kousky, oloupanou mrkev na hranolky, umeleme pepř, nasekáme čerstvý koriandr a 100 ml vody spaříme hrozinky.
  2. V hrnci uvedeme do varu 500 ml osolené vody, přidáme brokolici a vaříme ji 1-2 minuty. Když začne měknout, vodu slijeme a brokolici necháme 15 minut zchladnout
  3. Mezitím připravíme dresink. V misce metličkou vyšleháme bílý jogurt s olivovým olejem, dijonskou hořčicí, limetkovou šťávou, koriandrem, solí a pepřem.
  4. Ve větší míse smícháme vařenou brokolici a salát s cibulí, okurkou, jablky, celerem a mrkví. Základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny součásti byly dresinkem dobře obaleny.
  5. Do středu velké mísy naaranžujeme na tenké plátky nakrájenou šunku, kolem ní naklademe salát a vše posypeme hrozinkami a praženými arašídy.