Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry
Ingredience
Česnek |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hořčice dijonská |
2 kávová lžička |
Játra kuřecí |
500 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
7 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Salát kadeřavý |
70 g |
Salát ledový |
70 g |
Salát Polníček |
70 g |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Polníček, ledový a kadeřavý salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky, které vložíme do větší misky. Dále připravíme dresink. Metličkou v misce ušleháme 6 lžic olivového oleje s červeným vinným octem a citronovou šťávou, medem a dijonskou hořčicí, hotový dresink odložíme.
- Kuřecí játra pokrájíme na širší plátky, nasekáme šalvěj s tymiánem, prolisujeme oloupaný česnek a umeleme pepř.
- Ve velké pánvi rozehřejeme máslo se lžící olivového oleje, vložíme játra a česnek s nasekanými bylinkami a pepřem a restujeme za občasného míchání nejprve při střední a posléze vysoké teplotě 5-8 minut. Když játra zhnědnou, osolíme je, vyjmeme z pánve a přidáme do mísy se salátem.
- Do pánve přilijeme dresink, a dobře ho mícháme, aby se spojil se šťávou z jater, vše ještě asi 3 minuty zahříváme, aby se směs mírně odpařila.
- Hotovou omáčkou přelijeme játra, salát promícháme, rozdělíme na dezertní talíře a servírujeme.