Směs zelených salátů s restovanými kuřecími játry

Ingredience


Česnek 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hořčice dijonská 2 kávová lžička
Játra kuřecí 500 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Med včelí 2 kávová lžička
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový 7 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Salát kadeřavý 70 g
Salát ledový 70 g
Salát Polníček 70 g
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polníček, ledový a kadeřavý salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky, které vložíme do větší misky. Dále připravíme dresink. Metličkou v misce ušleháme 6 lžic olivového oleje s červeným vinným octem a citronovou šťávou, medem a dijonskou hořčicí, hotový dresink odložíme.
  2. Kuřecí játra pokrájíme na širší plátky, nasekáme šalvěj s tymiánem, prolisujeme oloupaný česnek a umeleme pepř.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo se lžící olivového oleje, vložíme játra a česnek s nasekanými bylinkami a pepřem a restujeme za občasného míchání nejprve při střední a posléze vysoké teplotě 5-8 minut. Když játra zhnědnou, osolíme je, vyjmeme z pánve a přidáme do mísy se salátem.
  4. Do pánve přilijeme dresink, a dobře ho mícháme, aby se spojil se šťávou z jater, vše ještě asi 3 minuty zahříváme, aby se směs mírně odpařila.
  5. Hotovou omáčkou přelijeme játra, salát promícháme, rozdělíme na dezertní talíře a servírujeme.