Karbanátky s nivou

Ingredience


Hovězí maso mleté 150 g
Olej rostlinný 40 ml
Ovesné vločky 30 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Provensálské koření 0.25 kávová lžička
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 60 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté hovězí maso v míse promícháme s rozšlehaným vejcem a ovesnými vločkami. Hmotu osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření. Dobře promícháme, vytvarujeme karbanátek, uděláme v něm dvě prohlubně, karbanátek obalíme ve strouhance a na oleji smažíme z obou stran.
  2. Když začne karbanátek zlátnout, přeložíme ho na plech vyložený papírem, do důlků nadrobíme nivu a pod rozehřátým grilem necháme sýr rozpustit. Karbanátek hned podáváme.