Karbanátky s nivou
Ingredience
Hovězí maso mleté |
150 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Ovesné vločky |
30 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Provensálské koření |
0.25 kávová lžička |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
60 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Mleté hovězí maso v míse promícháme s rozšlehaným vejcem a ovesnými vločkami. Hmotu osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření. Dobře promícháme, vytvarujeme karbanátek, uděláme v něm dvě prohlubně, karbanátek obalíme ve strouhance a na oleji smažíme z obou stran.
- Když začne karbanátek zlátnout, přeložíme ho na plech vyložený papírem, do důlků nadrobíme nivu a pod rozehřátým grilem necháme sýr rozpustit. Karbanátek hned podáváme.