Vepřenky s cibulí (minutka)
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hořčice |
100 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
40 g |
Vepřová plec |
400 g |
Voda pitná |
100 ml |
Žemle tuková |
50 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřové maso opláchneme a umeleme na hrubo se žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Přidáme sůl, koření a vše dobře promícháme.
- Z připravené hmoty tvarujeme tenčí ploché placičky. Rychle je pečeme po obou stranách do zlatavé barvy.
- Každou upečenou vepřenku navrchu potřeme hořčicí a posypeme najemno nakrájenou cibulí.
- Ihned podáváme.