Vepřenky s cibulí (minutka)

Vepřenky s cibulí (minutka) - obrázek

Ingredience


Cibule 100 g
Hořčice 100 g
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 10 g
Tuk 40 g
Vepřová plec 400 g
Voda pitná 100 ml
Žemle tuková 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso opláchneme a umeleme na hrubo se žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Přidáme sůl, koření a vše dobře promícháme.
  2. Z připravené hmoty tvarujeme tenčí ploché placičky. Rychle je pečeme po obou stranách do zlatavé barvy.
  3. Každou upečenou vepřenku navrchu potřeme hořčicí a posypeme najemno nakrájenou cibulí.
  4. Ihned podáváme.