Marinované filé s paprikami

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Filé rybí 1.5 kg
Kokosové mléko 300 ml
Limetka 1 ks
Limetková šťáva 7 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem připravíme filé. Nekřehčené mražené bílé rybí filé necháme povolit a pak ho pokrájíme na kostky o hraně 1 cm. Rybí kostky dáme do mísy, přidáme 5 lžic limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, dále sůl, mletý pepř a promícháme. Rybí směs pak necháme přes noc zakrytou v chladničce marinovat.
  2. Druhý den, když je ryba pevná a matná, marinádu slijeme, nebude již potřeba.
  3. Červenou a zelenou papriku zbavené stopek a semen a velké pevné rajče nasekáme nadrobno a chilli papričku najemno. Z limetky ukrojíme 6 plátků.
  4. Filé smícháme s nasekanou zeleninou, přilijeme 2 lžíce limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, podle chuti přisolíme, připepříme, promícháme a rozdělíme do širokých sklenic. Ozdobíme plátkem limetky a servírujeme.