Marinované filé s paprikami
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Filé rybí |
1.5 kg |
Kokosové mléko |
300 ml |
Limetka |
1 ks |
Limetková šťáva |
7 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Den předem připravíme filé. Nekřehčené mražené bílé rybí filé necháme povolit a pak ho pokrájíme na kostky o hraně 1 cm. Rybí kostky dáme do mísy, přidáme 5 lžic limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, dále sůl, mletý pepř a promícháme. Rybí směs pak necháme přes noc zakrytou v chladničce marinovat.
- Druhý den, když je ryba pevná a matná, marinádu slijeme, nebude již potřeba.
- Červenou a zelenou papriku zbavené stopek a semen a velké pevné rajče nasekáme nadrobno a chilli papričku najemno. Z limetky ukrojíme 6 plátků.
- Filé smícháme s nasekanou zeleninou, přilijeme 2 lžíce limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, podle chuti přisolíme, připepříme, promícháme a rozdělíme do širokých sklenic. Ozdobíme plátkem limetky a servírujeme.