Domažlická tvarohová mochura
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
30 g |
Mléko plnotučné |
2.5 dl |
Cukr krupice |
50 g |
Hera |
60 g |
Hrozinky |
4 polévková lžíce |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr moučkový |
2.5 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V hrnečku ve vlahém mléce s cukrem rozmícháme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- Do mísy dáme tvaroh, cukr a směs utřeme. Přidáme vejce, kvásek, Heru, hrozinky a těsto dobře propracujeme. Zakryjeme ho a necháme vykynout.
- Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj šišku o průměru přibližně 7 cm. Nožem ze šišky nakrájíme díly silné asi 2 cm. Pokládáme je na plech vytřený máslem. Každou tvarohovou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a necháme 15 minut kynout. Mochuru pečeme v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova. Pečeme přibližně 20 minut.
- Upečenou mochuru necháme vychladnout, před podáváním buchty posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.