Domažlická tvarohová mochura

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 30 g
Mléko plnotučné 2.5 dl
Cukr krupice 50 g
Hera 60 g
Hrozinky 4 polévková lžíce
Tvaroh měkký - nízkotučný 250 g
Vejce slepičí 2 ks
Cukr moučkový 2.5 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnečku ve vlahém mléce s cukrem rozmícháme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  2. Do mísy dáme tvaroh, cukr a směs utřeme. Přidáme vejce, kvásek, Heru, hrozinky a těsto dobře propracujeme. Zakryjeme ho a necháme vykynout.
  3. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj šišku o průměru přibližně 7 cm. Nožem ze šišky nakrájíme díly silné asi 2 cm. Pokládáme je na plech vytřený máslem. Každou tvarohovou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a necháme 15 minut kynout. Mochuru pečeme v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova. Pečeme přibližně 20 minut.
  4. Upečenou mochuru necháme vychladnout, před podáváním buchty posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.