Salát z těstovin s mořskými plody
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
1 ks |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
50 g |
Mořské plody mix |
300 g |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Těstoviny Rigatoni |
250 g |
Víno bílé |
5 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Necháme rozmrazit mořské plody.
- Podle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Pak je scedíme a opláchneme studenou vodou. Necháme je na sítu okapat a vsypeme do misky, přidáme 2 lžíce oleje a 2 lžíce octa.
- Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme je nadrobno. Feferonku také nasekáme na malé kousky. Vroucí vodou spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Vydlabeme semínka a dužninu pokrájíme na drobné kousky.
- Zbytek oleje vlijeme na pánev a rozehřejeme. Vhodíme na olej cibuli a česnek. Rozmrazené mořské plody přidáme do pánve. Přidáme sůl, šafrán a kari koření. Dusíme 6 minut, pak přilijeme víno a dusíme další 4 minuty. Odstraníme z plotny.
- Počkáme, dokud plody nevychladnou, pak do nich vmícháme kostičky rajčat a těstoviny. Přidáme sůl, pepř a případně i ocet. Necháme salát alespoň hodinu v chladnu odležet a pak ho posypeme nasekaným koprem a bazalkou. Podáváme.