Salát z těstovin s mořskými plody

Ingredience


Bazalka 50 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Feferony 1 ks
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kopr čerstvý 50 g
Mořské plody mix 300 g
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Šafrán 1 špetka
Sůl 2 špetka
Těstoviny Rigatoni 250 g
Víno bílé 5 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Necháme rozmrazit mořské plody.
  2. Podle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Pak je scedíme a opláchneme studenou vodou. Necháme je na sítu okapat a vsypeme do misky, přidáme 2 lžíce oleje a 2 lžíce octa.
  3. Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme je nadrobno. Feferonku také nasekáme na malé kousky. Vroucí vodou spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Vydlabeme semínka a dužninu pokrájíme na drobné kousky.
  4. Zbytek oleje vlijeme na pánev a rozehřejeme. Vhodíme na olej cibuli a česnek. Rozmrazené mořské plody přidáme do pánve. Přidáme sůl, šafrán a kari koření. Dusíme 6 minut, pak přilijeme víno a dusíme další 4 minuty. Odstraníme z plotny.
  5. Počkáme, dokud plody nevychladnou, pak do nich vmícháme kostičky rajčat a těstoviny. Přidáme sůl, pepř a případně i ocet. Necháme salát alespoň hodinu v chladnu odležet a pak ho posypeme nasekaným koprem a bazalkou. Podáváme.