Trojhránky z listového těsta se sýrem
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Listové těsto |
500 g |
Máta |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
80 ml |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr veselá kráva lahodná |
8 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bylinky nasekáme na jemno. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme dobře okapat. Z octa, oleje, hořčice a soli umícháme zálivku. Listové těsto lehce vyválíme do silnějších pruhů. Podle velikosti trojúhelníčku sýra vykrájíme 8 trojúhelníků z těsta. Polovinu listových trojúhelníků vykrojíme o něco větší. Na menší trojúhelníky těsta položíme sýrové trojúhelníky, překryjeme většími trojúhelníky těsta, pevně přitiskneme, aby se těsto spojilo. Trojhránky potřeme rozšlehaným žloutkem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme zhruba 10 minut.
- V mezičase salát přelijeme zálivkou, posypeme pažitkou a podáváme s teplými trojhránky.