Bramborová kaše s parmezánem a šunkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brambory 1 kg
Olej olivový 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka parmská 12 plátek
Sýr Parmezán 100 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme a vložíme do osolené vody. Vaříme doměkka zhruba 20 minut. Parmezán nastrouháme na hobliny, bazalku nasekáme nadrobno.
  2. Uvařené brambory slijeme, prolisujeme, zalijeme olejem a smícháme s dvěma třetinami sýra a bazalkou. Kaši vymícháme a prohřejeme.
  3. Horkou kaši podáváme posypanou zbylým parmezánem a plátky šunky.