Bramborová kaše s parmezánem a šunkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Brambory |
1 kg |
Olej olivový |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka parmská |
12 plátek |
Sýr Parmezán |
100 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme a vložíme do osolené vody. Vaříme doměkka zhruba 20 minut. Parmezán nastrouháme na hobliny, bazalku nasekáme nadrobno.
- Uvařené brambory slijeme, prolisujeme, zalijeme olejem a smícháme s dvěma třetinami sýra a bazalkou. Kaši vymícháme a prohřejeme.
- Horkou kaši podáváme posypanou zbylým parmezánem a plátky šunky.