Hořčicové čatní
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Feferony |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
100 g |
Hřebíček |
2 ks |
Jablka |
3 ks |
Nové koření celé |
20 g |
Ocet kvasný lihový |
2 dl |
Pepř černý mletý |
10 g |
Rajčata |
4 kg |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 13 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Rajčata, jablka, feferonky omyjeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Nakrájené ovoce vložíme do hrnce, kde za častého promíchání rozvaříme. Rozvařené ovoce mixérem rozmixujeme a potom propasírujeme přes cedník. Odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme do hrnce.
- Šťávu dochutíme novým kořením, pepřem, zázvorem, hřebíčky, vlijeme ocet, přisypeme cukr a sůl. Všechny suroviny ještě povaříme přibližně 10 minut. Na konci vmícháme hořčici, povaříme 3 minuty, zamícháme a stáhneme z ohně.
- Připravenou směs rozdělíme do teplých skleniček, zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.