Hořčice ze zeleniny

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 kg
Cukr krupice 150 g
Feferony 3 ks
Hořčice plnotučná 5 dl
Kapie 1 kg
Kari koření 1 kávová lžička
Olej olivový 5 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 3 kg
Sůl 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nezralá rajčata omyjeme, z feferonek a kapií odstraníme jádřince a zeleninu nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na menší kousky. Všechnu zeleninu pomeleme na mlýnku na maso.
  2. Pomletou zeleninu dáme do hrnce, přidáme sůl, pepř, cukr, nové koření, nakonec vmícháme hořčici. Podle vlastní chuti dochutíme kari kořením. Na mírném ohni za častého promíchání suroviny vaříme 120 minut.
  3. Ještě horkou hořčici rozdělíme do teplých skleniček. Zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Skleničky s hořčicí necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.