Hořčice ze zeleniny
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 kg |
Cukr krupice |
150 g |
Feferony |
3 ks |
Hořčice plnotučná |
5 dl |
Kapie |
1 kg |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
5 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
3 kg |
Sůl |
130 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nezralá rajčata omyjeme, z feferonek a kapií odstraníme jádřince a zeleninu nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na menší kousky. Všechnu zeleninu pomeleme na mlýnku na maso.
- Pomletou zeleninu dáme do hrnce, přidáme sůl, pepř, cukr, nové koření, nakonec vmícháme hořčici. Podle vlastní chuti dochutíme kari kořením. Na mírném ohni za častého promíchání suroviny vaříme 120 minut.
- Ještě horkou hořčici rozdělíme do teplých skleniček. Zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Skleničky s hořčicí necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.