Německý bramborový salát s kysanou smetanou
Ingredience
Brambory |
6 ks |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
6 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Středně velké brambory dobře omyjeme a 20 minut vaříme ve slupce. Mezitím nadrobno nasekáme velkou oloupanou cibuli, umeleme pepř a nasekáme kopr a pažitku. Ještě horké brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a spolu s nasekanou cibulí vložíme do mísy.
- V malém rendlíku smícháme drůbeží vývar s octem a uvedeme do varu. Převařenou směsí pak zalijeme brambory a necháme marinovat asi 20 minut, až se tekutina téměř vsákne. Zbývající tekutinu slijeme, brambory osolíme, opepříme, opatrně promícháme s olivovým olejem a hořčicí a nakonec se zakysanou smetanou.
- Salát rozdělíme na servírovací misky a podáváme posypaný koprem a pažitkou.