Německý bramborový salát s kysanou smetanou

Ingredience


Brambory 6 ks
Cibule 1 ks
Hořčice 2 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 6 polévková lžíce
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Středně velké brambory dobře omyjeme a 20 minut vaříme ve slupce. Mezitím nadrobno nasekáme velkou oloupanou cibuli, umeleme pepř a nasekáme kopr a pažitku. Ještě horké brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a spolu s nasekanou cibulí vložíme do mísy.
  2. V malém rendlíku smícháme drůbeží vývar s octem a uvedeme do varu. Převařenou směsí pak zalijeme brambory a necháme marinovat asi 20 minut, až se tekutina téměř vsákne. Zbývající tekutinu slijeme, brambory osolíme, opepříme, opatrně promícháme s olivovým olejem a hořčicí a nakonec se zakysanou smetanou.
  3. Salát rozdělíme na servírovací misky a podáváme posypaný koprem a pažitkou.