Japonský nudlový salát
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Nudle rýžové |
250 g |
Ocet rýžový |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Šalotka |
6 ks |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velkého hrnce s horkou vodou dáme ploché dlouhé rýžové nudle a necháme je namočené 5-10 minut. Když změknou, slijeme je, propláchneme studenou vodou a vsypeme do větší mísy. Mezitím nastrouháme čerstvý zázvor, nasekáme červené chilli papričky, koriandr a středně velké šalotky. Červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na malé kousky.
- V menší pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme chilli papričky se zázvorem, přibližně po dvou minutách zvýšíme teplotu, přidáme kousky papriky a za stálého míchání vše restujeme doměkka. Nakonec přidáme šalotku a ještě 2 minuty smažíme.
- Restovanou směs přesypeme k nudlím, přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.
- Na dresink metličkou ušleháme zeleninový vývar s limetkovou šťávou, rýžovým octem a sójovou omáčkou, dresink vmícháme do nudlové směsi a hotový salát dáme vychladit.
- Chlazený salát rozdělíme na misky a servírujeme posypaný sezamovými semínky.