Japonský nudlový salát

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Nudle rýžové 250 g
Ocet rýžový 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Šalotka 6 ks
Sezam - semena 3 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 l
Vývar zeleninový 2 polévková lžíce
Zázvor celý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého hrnce s horkou vodou dáme ploché dlouhé rýžové nudle a necháme je namočené 5-10 minut. Když změknou, slijeme je, propláchneme studenou vodou a vsypeme do větší mísy. Mezitím nastrouháme čerstvý zázvor, nasekáme červené chilli papričky, koriandr a středně velké šalotky. Červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na malé kousky.
  2. V menší pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme chilli papričky se zázvorem, přibližně po dvou minutách zvýšíme teplotu, přidáme kousky papriky a za stálého míchání vše restujeme doměkka. Nakonec přidáme šalotku a ještě 2 minuty smažíme.
  3. Restovanou směs přesypeme k nudlím, přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.
  4. Na dresink metličkou ušleháme zeleninový vývar s limetkovou šťávou, rýžovým octem a sójovou omáčkou, dresink vmícháme do nudlové směsi a hotový salát dáme vychladit.
  5. Chlazený salát rozdělíme na misky a servírujeme posypaný sezamovými semínky.