Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 150 g
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Reveň (Rebarbora) 0.5 kg
Voda pitná 2.5 dl
Zmrzlina vanilková 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky.
  2. Do nízkého hrnce s horkou vodou vmícháme vanilkový a moučkový cukr, přidáme nakrájenou rebarboru a za stálého míchání vodu přivedeme k varu. Hrnec částečně přikryjeme poklicí a rebarboru vaříme 3 minuty, pak poklici sundáme a necháme další 3 minuty vařit odkryté. V hrnci by měl být růžový sirup a rebarbora měkká tak, že drží tvar, ale již se téměř rozpadá.
  3. Hotovou omáčku přecedíme do džbánu nebo mísy, mírně vychladlou jí poléváme vanilkovou zmrzlinu v pohárech a podáváme.