Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou
Ingredience
Cukr moučkový |
150 g |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Reveň (Rebarbora) |
0.5 kg |
Voda pitná |
2.5 dl |
Zmrzlina vanilková |
120 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky.
- Do nízkého hrnce s horkou vodou vmícháme vanilkový a moučkový cukr, přidáme nakrájenou rebarboru a za stálého míchání vodu přivedeme k varu. Hrnec částečně přikryjeme poklicí a rebarboru vaříme 3 minuty, pak poklici sundáme a necháme další 3 minuty vařit odkryté. V hrnci by měl být růžový sirup a rebarbora měkká tak, že drží tvar, ale již se téměř rozpadá.
- Hotovou omáčku přecedíme do džbánu nebo mísy, mírně vychladlou jí poléváme vanilkovou zmrzlinu v pohárech a podáváme.