Trhanovské borůvkové lívance
Ingredience
Borůvky |
300 g |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Smetana 16% (pochoutková) |
2.5 dl |
Cukr moučkový |
10 g |
Droždí |
10 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme vlažné mléko, vejce, droždí, cukr, sůl a těsto dobře promícháme. Borůvky promyjeme v sítu a necháme je okapat, dáme do mísy a promačkáme s moučkovým cukrem.
- Lívanečník na 4 malé lívance před pečením vytřeme olejem a rozehřejeme na správnou teplotu. Lívancové těsto naléváme malou naběračkou a smažíme dozlatova z každé strany.
- Usmažené lívance rozdělíme na talíře, na každý dáme lžicí kopeček zakysané smetany, na který položíme lžicí kopeček borůvek a podáváme.