Trhanovské borůvkové lívance

Ingredience


Borůvky 300 g
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 dl
Smetana 16% (pochoutková) 2.5 dl
Cukr moučkový 10 g
Droždí 10 g
Mléko plnotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme vlažné mléko, vejce, droždí, cukr, sůl a těsto dobře promícháme. Borůvky promyjeme v sítu a necháme je okapat, dáme do mísy a promačkáme s moučkovým cukrem.
  2. Lívanečník na 4 malé lívance před pečením vytřeme olejem a rozehřejeme na správnou teplotu. Lívancové těsto naléváme malou naběračkou a smažíme dozlatova z každé strany.
  3. Usmažené lívance rozdělíme na talíře, na každý dáme lžicí kopeček zakysané smetany, na který položíme lžicí kopeček borůvek a podáváme.